25 Dec 2015

Tag Answers | Part 1



Assalamualaikum

Malam ni nak jawab soalan yang telah diberikan oleh Aishah . Thanks for the tag btw :)

Okay kite start dgn soalan daripada Aishah.


1. Apa movie kegemaran korang?
Kalau movie rasanya tak ada kot. Sebab jarang tengok tv haha if drama korea tu banyak. Tak dapat nak senaraikan. Nak tengok ke drama korea ni kalau aku listkan? hehe

2. Perangai org yang macam mana korang paling tak suka? Berikan 2 sebab.
 Busybody & sensitif. Of course semua org tak suka kan dgn org yg busybody ni. Org yg sensitif ni pulak jenis yg kita perlu sentiasa menjaga pertuturan kata so i dont like that. Sikit-sikit nak merajuk,nak marah erh menyampah haha

3. Warna kegemaran korang?
Pink & grey. Pink of course lah i ni kan feminin gitu haha pui. Tapi lately aku lebih tertarik dengan warna grey. I dont know why

4. Berapa org sahabat korang? 
Sahabat tu bestfriend@kawan sejati kan? haha confuse mak haha
Kalau bestfriend tak ada kot. Cause aku tak caya sangat dgn org skrg ni. Kawan biasa biasa tu adalah. Ramai.

5. Pernah bergaduh dgn adik-beradik? Sebab.
Mustahil tak pernah. Selalu,always,everytime,everyday! haha sebab bergaduh tu byk sgt yang tak masuk dek akal. Biasalah bergaduh kejap je nanti okaylah tu.

6. Nak masuk pintu syurga @ pintu neraka? Bagi 6 amalan yg korang buat untuk masuk pintu yg korang pilih.
Yang ni takyah tulis pun dah tahu nak pilih apa kan? Siapalah yg tak nak masuk syurga.
Amalan yang perlu dibuat utk masuk syurga ialah spt solat,berbakti kpd ibu bapa,jaga pegaulan dan lain-lain :D

7. Adakah korang suka bersenam untuk dapat badan yg sihat? Jenis senaman?
Yes. Memang nak sangat tengok badan sihat dgn melakukan senaman. Tapi selama ni tengok orang buat senaman jelah,nak tunggu diri sendiri ni buat entah bilalah tu kan hahaha 

8. Apa yang korang inginkan masa hari jadi korang?
Nak senaraikan semua ke? Boleh je haha
Money (like a lot), Iphone, Macbook, kereta, novels, shoes, money, money, money, money .
Alamak terlebih pulak money tu hahaha lol

9. Kalau korang nak disuruh sampaikan dakwah,siapakah yg korang nak dakwahkan dulu?
Tettttt. Otak blank kejap. Hmmm

10. Apa yang korang rasa kurang dalam blog aku ni?
Tak nampak apa2 yang kurang pun. Cantik je. Especially gambar mata tu. Cun gila. 



Thanks for the tag Aishah! hihi peaceeee ^^








































4 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...