Nightmare Teacher | Korean Web Drama

| on
19:55
Assalamualaikum


Haritu ternampak post soompi list kan korean drama sempena halloween and this is one of it. Actually ni bukan drama but web drama. Web drama ni dalam satu hari je boleh tengok habis sebab satu video tak sampai satu jam pun,dalam 13 minit je. 


Image result for nightmare teacher

at first aku fikir drama ni memang seram nak mampus sebab tengok gambar tu je dah rasa semacam plus pasal sekolah lagi tu lagilah seram hahaha kat sekolah kan ada banyak benda yang seram


"Nightmare Teacher" is about the mysterious things that happen in a typical school. The students fall into a sweet but mysterious seduction in which their dreams happen as soon as they dream it.


pelakon utama dalam drama ni ialah 3 orang yang paling depan dalam gambar kat atas tu. yang belakang tu pulak mangsa-mangsa cikgu tu. btob minhyuk oppa sangat-sangat handsome dalam drama ni hahaha

okay aku tak kan bagi spoiler banyak sangat,sikit-sikit je lah okay?
drama ni ada 12 episodes je.

drama ni bermula apabila guru kelas diorang terpaksa bercuti sebab mengalami kecederaan so diganti dengan cikgu baru sementara (gambar atas). aku teka cikgu diorang ni bukan manusia,i don't know. well setiap pelajar of course lah ada masalah masing-masing kan? tipulah kalau kau kata kau tak pernah ada masalah kat sekolah hahaha eh


so cikgu ni macam tahu lah pelajar tu mengalami masalah apa. 
ada sorang pelajar ni yang bernama Chae Soo,dia selalu rank 2nd place dalam kelas. Ada satu kali tu dia try lah nak cheat kan,as expected cikgu dia memang dah tahu pun so dia panggil lah Chae Soo ke bilik kaunseling. For your information,semua benda pelik yang akan berlaku dekat sekolah tu akan bermula if cikgu tu bawa student masuk ke dalam bilik kaunseling. Cikgu tu bagi minuman tin kat Chae Soo and after that dia tiba-tiba dapat ingat semua benda yang dia baca (if only benda macam ni wujud hahaha). tapi ada syarat lah,satu hari just dapat minum satu tin je. well budak tu tak dengar kata so sedikit demi sedikit semua memory dia hilang including nama2 classmate & bestfriend dia.


cikgu diorang ni macam sengaja nak ambil kesempatan ke atas masalah yang student dia alami. dia macam dapat merealisasikan lah impian2 student dia and setiap student yang setuju akan disuruh sign contract dengan darah.


setiap student yang sign contract tu akan hilang satu demi satu. seolah-olah diorang tak wujud selama ni. and dua orang student (gambar atas) tu macam dah sense lah ada benda yang pelik berlaku kat kelas diorang.


ending dia seriously aku tak berapa nak faham hahaha can someone explain it to me? aku rasa cikgu dia ni tak jahat,maybe just nak bagi pengajaran kat student dia. eh yeke? hahahaha tak boleh jadi ni,kena tengok lagi.

overall drama ni best lah jugak untuk buang boring. yelah aku sebenarnya masih tak boleh move on dengan drama scarlet heart,ending dia omg aku masih tak dapat terima hahaha


kalau nak tengok nightmare teacher boleh pergi ke link ni http://dramacool.to/drama-detail/nightmare-teacher