13 Jul 2016

The Coffee Factory,Kuching.

Assalamualaikum

*gambar extra large okay haha*


Well aku teragak-agak jugak lah nak buat post ni sebab aku tengok bloggers yang review pasal ni semua dok post dalam english okay hahahaha kau sorang je guna bahasa rojak tsk tsk


I knew about this cafe like baru tahun ni okay hahaha location dia terpencil sangat thats why tak berapa nak perasan. Aku fikir tempat ni jual perabot untuk buat cafe -.- lol hahaha


Lepas dapat tahu pasal tempat ni terus fikir nak pergi dengan siapa eh? lama jugak dok postpone & finally masa raya ketiga tu dapat jugak pergi hahaha . orang lain raya kan aku pulak pergi layan minum latte T_T Raya tahun ni tak ada feel sangat hmm



gambar signboard tak ada okay sebab panas gila masa ni
Sebelum pergi of course lah cari review kat google dulu kan senang sikit lah kalau macam ni



masa nak ambil gambar ni orang ramai berpusu-pusu nak masuk ah lantak lah blur



masa ni tak banyak orang so yeeeaaaaa . aku suka sangat dengan suasana dalam ni. tempat ni ada dua tingkat. tempat duduk pun banyak jugak lah. kalau weekend ni comfirm ramai orang. kadang2 adalah jugak students yang datang buat study group. bestnya diorang,jealous ai. 



masuk terus order. masa ni aku tengok macam tak banyak pulak pekerja diorang ke ada? actually kitorang plan nak duduk kat belakang tingkat atas tu hah tapi section closed okay urgh











lepas order kitorang duduk kat tingkat atas & apalagi ambil gambarlah kan sementara tunggu order sampai. i haven't try their foods yet masa ni kitorang nak makan kek je 



mine,green tea latte. RM9. Creamy & i really like it! siapa yang peminat green tea you must try this.



Hot Chocolate,RM8.50



Ultimate Choc,RM8.50

Cheese Crackers Cake,RM7.90

I don't know sedap ke tak sebab aku tak rasa pulak 




this is mine,Oreo Cheese Delight,RM8.50

this is really yummy! well oreo kan of course lah campur cheese lagi tu,perfect combination!




lepas ni comfirm akan datang lagi sebab nak try makanan diorang pulak hahaha 


4.5/5


yang nak datang tu korang google lah sendiri location okay? or guna wazeeee ke

16 comments:

  1. Kat Sarawak lah ni eh? Nanti pi sarawak boleh lah nak lepak lepak kat sini ke hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah kak kat sarawak hehe. boleh je hee :)

      Delete
  2. macam best jak. hhahah
    kelak pergi kuching, cuba tk :D

    ReplyDelete
  3. mahu pigi!!! dah lama tak pi kuching.....huhuhuh
    mahu tashira belanja buleh? hehehehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. datang lah kak tapi akak belanja hahaah :P

      Delete
  4. foto pun dah cantik. bestnyaaa

    ReplyDelete
  5. nak pegi tak mampu, jauh sangat
    comel je cafe ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tahan comel lah jugak haha

      Delete
  6. greentea dgn kek oreo tu nmpk best je T^T

    ReplyDelete
  7. Jauh sangat nak pergi sini ni. hehe :D

    ReplyDelete
  8. Review in Malay pun tak apa. Dah memang blog kita in Malay kan haha :p Eee rindunya suasana cafe! Dah lama tak lepaks.

    ReplyDelete
  9. Bestnyaaa .. teringin haaa nak pergi sarawak.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...