11 Sep 2017

Woman Of Dignity | Korean Drama

Assalamualaikum


well hello. 


lama

tak

update

ha

ha

ha


okay. drama ni baru je habis dalam bulan august. Aku memang dah habis download drama ni tapi yelah haritu tengok episode 1 macam tak best so tengok setengah je then stop. Hari sabtu ni tadi baru start tengok balik. Woah what can i say is drama ni memang best. Nasib baik aku tak delete.


Woman of Dignity-p1.jpg


Woo Ah-Jin (Kim Hee-Sun) lives a luxurious life due to her wealthy father-in-law, but her father-in-law's finances become decimated and her husband betrays her. Woo A-Jin's life hits rock bottom. Park Bok-Ja (Kim Sun-A) is a mysterious woman and she hides her heartbreaking story. She brings about fierce hardship on Woo A-Jin.

at first,i though that Woo Ah-Jin ni yang jahat haha but nope. Woo Ah Jin ni character dia memang perfect. Dia kahwin dengan Ahn Jae Suk,anak orang kaya tapi suami dia ni bodoh sikit hahaha aku benci nak mati tengok character suami dia ni,memang sewel ah character dia. 


Park Bok Ja ni pulak emm macam mana nak explain eh. Dia ni jealous dengan kehidupan Woo Ah-Jin yang serba mewah. Kira macam Woo Ah Jin ni role model dia lah. Dari kecik kehidupan dia memang miskin & susah. So dia ambil keputusan untuk jadi penjaga kepada bapa mertua (Ahn Tae Dong) Woo Ah Jin yang tengah sakit. Dia cuba pelbagai cara so that Ahn Tae Dong ni jatuh cinta & kahwin dengan dia. Maklamat dia just nak ambil harta diorang tu je sebenarnya. Tapi nak kata dia jahat sangat tu taklah,dia just teringin sangat nak jadi orang kaya je sebenarnya & dia memang ada rasa sayang jugak kat Ahn Tae Dong.


first episode tu korang akan tengok Park Bok Ja ni dibunuh oleh seseorang. Tapi episode 20 nanti barulah korang tahu siapa yang bunuh dia . Dari first episode lagi aku fokus tengok setiap character yang ada dalam drama tu. Setiap character dalam family Ahn Tae Dong tu semua penting okay. Semua diorang ada motif untuk bunuh Park Bok Ja except Woo Ah Jin and suami dia lah. Even maid yang ada dalam rumah tu pun ada motif jugak. 


Ahn Tae Dong ni memang sayang dengan Park Bok Ja thats why dia bagi semua stock kat company tu kepada Park Bok Ja. Park Bok Ja pulak pergi jual company tu dekat orang lain and bawak lari semua duit yang dia dapat. Tapi although dia dah ada banyak duit,dia tetap tak rasa bahagia,well of course lah kan sebab duit tu duit orang lain bukan dia punya. Tapi aku ada rasa kesian sikit je lah kat dia ni sebab dari kecik lagi dia hidup susah tapi yelah cara dia nak cepat kaya tu yang salah. 


Suami Woo Ah Jin ni pulak ada scandal dengan art teacher yang ajar anak dia. Pfff scene suami dia ni annoying sikit. Sama jugak dengan mistress dia tu hahaha sama-sama otak tak betul. Dah rampas lelaki orang tapi boleh pulak dia kata 'life is so unfair' hahaha bengong ah. Suami dia ni bila ditanya nak pilih whether isteri dia or mistress tu boleh pulak dia kata dia pilih dua-dua. Bila Woo Ah Jin minta cerai dia tak nak cerai,sayang katanya hahaha scene yang paling buat aku angin time mistress tu & mak dia mintak hak apartment yang dimiliki oleh Woo Ah Jin & suami dia. Pfff boleh gila aku tengok scene tu hahaha


anyway,character yang lain aku malas lah nak review haha sebab bagi aku cukup lah aku dah tahu siapa pembunuh Park Bok Ja. Dari first episode lagi diorang dok tayang scene Park Bok Ja kena bunuh tu berulang kali mana aku tak curious kan?  and ada PLOT TWIST OKAY AND I WAS RIGHT THE WHOLE TIME HAHAHA thats why lah aku suka tengok drama yang misteri2 ni,best tau tak,memang fokus je tengok setiap episode,tak ada skip-skip. Kalau korang dapat guess siapa pembunuh dia memang terer ah korang haha . aku start syak pembunuh tu bila masuk episode 4 &5 and ada beberapa sebab lagi lah.


lakonan setiap pelakon dalam drama ni memang terbaik! and i really really like all the inspirational quotes yang ada dalam drama ni. Kalau boleh please lah tengok okay 👌 






2 comments:

  1. memang dah habis tgk drama ni, tpi mmg x jangka pula pembunuh tu sebenarnya adalah... hehe sbb ingatkan org lain. Yup suami Ah Jin tu mmg sewel, sakit hati betul tgk die berskandal, pastu nak pilih dua2 haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan? plot twist! ha'ah mmg sewel pun hahaha last2 merana lah dia sorang2

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...