Unplanned Outing!

| on
18:09
Assalamualaikum


Happy new year guys! (Ye tahu masih tinggal berapa hari lagi)
Fuhh baru ada masa nak update sebab sem ni lain macam sikit tahap busy tu. 

Dah lama nak buat post ni so here we go! Haha

Kalau tak silap ni last minute punya plan. & time ni awal sem lagi so bolehlah jalan macam ni hehe


Sorry kena cover muka aku sebab time ni belum bertudung lagi lol 
Kalau tak silap waterpark ni baru buka dlm beberapa bulan (kot) 

Aku tak ingat berapa kitorang bayar untuk masuk haritu 🤔 if i’m not mistaken RM15 sorang sebab kitorang guna kad student. Pastu kena bayar untuk sewa locker & pelampung (tak ingat berapa dah sorryy)


Look at the sky guys 🥺😍
Kat waterpark ni tak banyak water slide, ada dalam 5 gitu je. Best gak main kat sini tapi yang tak bestnya bila kau kena naik tangga tu sampai ke atas semata nak main water slide tu je 😑 Dahlah dengan panas teriknya lagi hahaha



Main dekat air ni boleh buat aku nak termuntah ok. Aku main dalam 5 minit gitu je then I pasrah sebab mabuk rasa nak muntah 😂


Ni view dari atas


😍


Nak upload video tapi macam memalukan je so nope, not gonna upload that in my blog 😂
Kitorang main dalam 4 pusingan gitu je pastu chau sebab tak larat nak naik tangga HAHA

Lepas bersihkan badan apa semua kitorang pergi makan sekejap. Dekat waterpark ni ada je cafe tapi obviously mahal so tak nak lah.

Kitorang pergi kat mami cendol je. Mami cendol ni famous gak kat kuching, setiap kali pergi sini selalu je full house.




Actually ada lagi makanan tapi time ni penat dia tak boleh bawak bincang dah 😂 aku rasa nak baring je masa ni

Maaf aku tak ingat aku beli apa masa ni 🙏 semua benda dah lupa dah, maklumlah dah berapa bulan dah berlalu lol

Lepas makan tu kitorang singgah pergi pantai pulak. Semata-mata nak ambil gambar je (aku lah lol)
Waktu ni dah nak maghrib dah




Ada video tapi malas nak upload 😂


Lepas tu singgah pergi subway kejap sebab aku craving cookies subway 💁🏻‍♀️

Puas hati lah jugak sebab dapat ambil banyak gambar 😂 & oh sebab dapat spend time dengan diorang jugakkk. Lama dah tak outing gini. Selalunya dok terperap dalam asrama je 😭


So here you go, this is just a short post guys. Tak selesa update blog guna hp 🤦🏻‍♀️


Ok byeeee

6 comments on "Unplanned Outing!"
  1. That is the reason why I hate waterparks. The stairs..
    Kena panjat tinggi2 semata-mata nak guna slide yang tak sampai 30 saat tu.
    The weather was really nice that day. Aww patut upload je video. For keepsake.
    Those food look soooo good!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ikr kakkk. padahal time main slide tu tak sampai seminit pun pastu kena naik tangga yang dlm 3 minit baru smpai lol

      nope, not gonna upload that sebab jeritan kitorang je yg kuat dlm video tu HAHAHA

      Delete
  2. I am as well, tak suke update gune phone.
    Unplanned trip is usually the best. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab screen hp macam kecik jee

      hahaha yes setuju sangat!

      Delete
  3. wow murah gila RM15 je masuk waterpark?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes mazni! (kalau tak silap lah HAHAHA sebab lupa nak catat balik harga masatu lol)

      Delete