The Owls Cafe, Kuching

| on
17:40
Assalamualaikum


I have lots of blog post yang masih postpone ni hah. Mula-mula bukan main lagi excited buat reminder kat notes tapi hampeh sampai sekarang tak buat lagi hmm


okay, let's continue. Last november 2019 (wow dah hampir 3 bulan baru nak buat post lol), aku terjumpa cafe ni time scroll kat ig kalau tak silap. Macam biasalah, aku memang tak boleh duduk diam kalau dah tahu pasal ni, so nak tak nak kawan aku kena teman aku pergi cafe ni jugak 😅😅



Cafe ni kat shopping mall baru Kuching, Kozi Square. First time pergi Kozi Square, macam banyak gak cafe dalam ni. Aku nak pergi sini sebab nak try waffles diorang je hehe



cafe ni tak berapa besar sangat. Nasib baik tak ramai orang time kitorang pergi ni. 



Harga dekat cafe ni standard lah macam biasa. Tapi portion diorang boleh tahan banyak gak.



okay now let's talk about the foods!


Hot caffe latte (RM11)

macam rasa latte yang aku selalu minum. Nothing special about this. Macam biasa aku akan order coffee, kalau dah taktau nak order apa aku ambik iced americano je. Ni aku ambik latte sebab aku suka tengok art kat atas latte tu lmao 



The Classic (RM12)

Yang ni pulak kawan aku punya. Dia kata sedap gak tapi tak crispy macam waffles dekat ice garden.



Rebecca (RM19)

So damn good! Aku taktau sebab waffle tu yang sedap or sebab buah tu haha. Honestly, aku tak berapa suka kalau waffle aku ada aiskrim sebab nanti waffle tu macam tak berapa crispy. So time ni aku cepat2 alihkan aiskrim tu ketepi 😂😂 but serious sedap!


Owlsome Salad (RM14)

Idk why aku selalu tamak kalau masuk dalam cafe, banyak gila aku order tapi tak makan habis pun. I don't really like this salad. Sebab salad dressing dia sikit! Lepas tu rasa dia bland je. Aku hampir nak muntah makan ni HAHAHA salad dia tak boleh lawan salad dekat tease by jase tea room!


yang Junior mushroom soup (RM8) tu pulak kawan aku yang order. Dia kata sedap gila! Aku tak rasa sebab aku tak suka makan mushroom soup yang macam tu haha


Overall semua makanan dia sedap kecuali salad tu je lah. Staff dia pun friendly. Tapi service charge diorang sampai RM9.20 haritu. No wonder lah aku rasa pelik semacam time bayar tu, sebab macam banyak je. Sekali tengok resit baru perasan 💁💁


oh btw, Kak Tqa pun ada jugak review pasal cafe ni. Tapi cafe yang dekat KL lah hahaha. Go read her post guys sebab gambar yang Kak Tqa ambik semuanya owlsome & cantik 👇





SEE YOU IN MY NEXT POST!


8 comments on "The Owls Cafe, Kuching"
  1. alaa suka sangat gi cafe2 hipster camni! sedapnyaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. me toooo! kalau banyak duit mmg tiap2 hari ah peg cafe2 gini hahaha

      Delete
  2. Wow! Kedai dia dengan food presentation dia sangat Instagrammable :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yasss! tak sia2 pergi habiskan duit kat sini hahaha

      Delete
  3. jeles eh, rah kuching banyak lalu cafe cantik2. mok molah plan serbu cafe rah kuching tok XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. aok nang banyak kak kmk pun terkejut >.< belum hbs gik cafe rah kuching tok dipeg mek hahaha. time ktk free boleh jak ktk agak kak. sik nyesal ktk peg hahaha gituuu :P

      Delete
  4. Okay baru tau dekat Kuching dah ada The Owls Cafe. I loveeee this place and my favourite is the David Waffles. Kalau branch yang dekat One City, dorang ada Salted Egg Chicken Chop, ermm terliur terus. Tak berkesempatan lagi nak cuba, inshaAllah one day if it's still available.

    Wah mahalnya service charge dia. Kat sini lupa berapa, it depends on the menu that we ordered right? Lagi banyak, lagi mahal kot. And yes I still remember the first TOC cafe that I went to, the space was so small rasa suffocated sebab meja sebelah2 dekat sangat, bisik pun boleh dengar.

    I didn't know that you mentioned me in this post.
    Thank you my dear. Ada beberapa lagi post from TOC yang tak publish, haha entah bila lah agaknya dapat buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eee tak sempat nak try David waffle tu!! lepas ni kalau pergi lagi nak try lah haha bcs taste agak selalu tidak mengecewakan :P

      i'm not so sure about the service charge kak. rasanya depends dgn menu. yes the space sgt2 kecik nasib baik tak ramai gak org masa tu.

      no problem kak tqaaa hehe. PLEASEEEE nak new post tuuuu!

      Delete