Coreana Lab Ample : N Vcshot Ampoule | Review

| on
16:41
Assalamualaikum


post ni dah lama sangat tertangguh guys hahaha. you can read my previous post about my new skincare routine here 👉 new-skincare-routine-march-2019-review


aku tak berapa kenal sangat dengan jenama Coreana ni. Tahu pasal produk ni pun dari sorang youtuber dari korea.  sebelum ni guna vitamin c dari klairs. Klairs pun bagus gak, ingatkan nak repurchase je tapi aku nak try produk yang lain dulu, mana tahu ada yang lebih bagus lagi kan.



for me lah kan, botol vitamin c sebaiknya guna color gelap macam ni instead of guna botol kaca yang clear tu. Sebab takut terdedah dengan panas. sebelum ni diorang guna botol kaca yang clear tapi sekarang dah tukar dah. good job! 



product ni ada keluarkan 4 jenis ampoule which termasuk 

 💦  Hyaluron shot (moisture)
💦 Ceramide shot (high moisture)
💦 Peptide shot (anti-wrinkle)
💦 VC shot (whitening)

yang aku review sekarang ni ialah for whitening.


the ingredients 💬 (credit to her)

Water, Glycerin, Butylene Glycol, Propanediol, Dipropylene Glycol, Cyclopentasilxane, Niacinamide, Pentaerythrityl Tetraethylhexanoate, Arbutin, Behenyl Alcohol, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Hippophae Rhamnoides (Seaberry) Fruit Extract, Aureobasidium Pullulans Ferment, Cyclohexasiloxane, Acrylates/Beheneth-25 Methacrylate Copolymer, Petrolatum, Sodium Laureth Sulfate, Potassium Sorbate, Xanthan Gum, Palmitoyl Oligopeptide, Caprylyl Glycol, Lactic Acid, Phenylpropanol, Glyceryl Caprylate, Polyvinyl Alcohol, Glycolic Acid, Phenoxyethanol, Fragrance, Potassium Hydroxide, Sodium Benzoate, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA


💭 The VC Shot Ampoule is designed to apply a derma-shot of hyaluronic acid, ceramide and xylitol complex to provide a whitening function and moisture circulation in the skin.


first of all, bau vitamin C ni wangi (macam bau citrus) & aku suka bau tu! lepas apply kat muka alhamdulilah takde rasa irritate kat kulit. & lepas guna tu macam ada glowing sikit kat muka hehe

but honestly, lepas sebulan lebih guna ni aku ada nampak perubahan sikit kat muka aku. kulit aku ni nak kata hitam sangat tak ah. sedang2 je haha . and oh vitamin c ni buat muka moisture jugak. yang ni aku dapat guarantee! bangun pagi je kau akan rasa muka kau lembap macam plump2 sikit kat area pipi tu (idk how to explain this lol)





setakat ni aku tak jumpa lagi cons untuk produk ni sebab bagi aku semuanya ok je & nampak perubahan gak kat muka. 





aku beli vitamin c ni kat shopee guys. Althea & Hermo tak jual pun lagi produk jenama ni. I bought it for RM60 (30 ml), tahan lama gak dalam sebulan lebih.



ok tu je haha aku tak reti sangat nak buat review ni sorry >.< 


4 comments on "Coreana Lab Ample : N Vcshot Ampoule | Review"
  1. Betul Tashira, kalau serum elok yang packaging dia gelap camni. Yang Klairs punya tu aduhai sekejap je dah oxidised, geram je rasa hahah. Brand yang Tashira pakai ni kak Nad tak pernah dengar lagi before ni, boleh usha-usha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kakkk. sy pun baru tahu pasal ni sbb haritu yg klairs punya nmpak mcm kuning2 sikit kat area atas packaging tu sbb guna packaging yg transparent. best serum ni kak so boleh lah try usha2 hehe

      Delete
  2. I think my sister ada mentioned nama Coreana ni but I can't really remember what it was. No wonder it's not on Hermo or Althea. I'm going to show this to my sister. Maybe she would want to buy and try it.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah produk ni xada kat hermo or althea but i'm pretty sure lepas ni akan ada jenama ni sbb sy dh nmpak ramai yg guna dah hehe

      Delete