Recycle Your Empty Plastic Beauty Products & Dapat FREE Sample!

| on
11:34
Assalamualaikum


Semalam kawan aku ada bagitau pasal L'occitane recycling programme ni & nak share gak dalam blog mana tahu ramai yang tak tahu lagi kan? Ke semua dah tahu pasal ni? Hehe


Well, kalau aku tahu pasal programme ni memang taklah aku buang segala plastic products yang aku ada selama ni fuhhh menyesal gak sebab baru tahu sebab baru minggu lepas tau aku buang semua tu hahaha




Botol apa je yang diorang terima?


they accept any beauty brands guys!! Woww sebab at first ingatkan diorang terima brands diorang je haha but no!



ACCEPTED PACKAGING INCLUDES :

💬 Beauty packaging such as lip balm tubes, makeup remover bottles and pumps, fragrances bottles and pumps, and deodorant sticks

💬 Skin care packaging such as face care packaging, refill pouches, and dispensers and tubes for shower gels, facial cleansers and body lotions

💬 Hair care packaging such as pumps and caps from shampoo and conditioner bottles, hair care dispensers and containers, hair product trigger heads, and refill pouches.


Apa yang korang dapat?
What is the reward system for this recycling program?

For every empty, full sized beauty product, they will reward you with 1 “stamp”. After every 6 stamps, they will reward you with a travel size L’Occitane product.


seeee? menarik ni. dah recycle barang pastu boleh dapat benda free lagi! 




BUT, please make sure yang botol-botol tu dah dicuci & kering. Yelah, takkan lah kita nak hantar botol yang belum dicuci bersih kan? Nak buat benda baik kan? So tak susah mana pun nak cuci botol tu. 


You can visit their site for more info guys 




Aku buat post ni pun saja nak spread benda berguna macam ni HAHAHA lmao ok i'm just kidding but you know what? Programme macam ni lah yang patut banyak dijalankan sekarang sebab as you guys can see our earth is sick. Banyak dah restoran/kedai yang tak bagi straw or guna plastik. Nak kata aku ni disiplin sangat dalam bab macam ni takdelah eh, but i will try my best jugak!



You can visit your nearest L'occitane's stores guys!



fuhh nasib baik kat sarawak ni ada satu store kat The Spring Mall. 


so tunggu apalagi? hah dah boleh lah check botol kosong dalam almari or bilik mandi korang! Hehe




👀👀

18 comments on "Recycle Your Empty Plastic Beauty Products & Dapat FREE Sample!"
  1. bestkan...
    menarik minat jiwa kitar semula...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup! lepas ni at least ada semangat sikit nak kitar semula haha lol

      Delete
  2. Hurmm... Seremban takde pun hehehehe.
    Kalau ada pun macamlah Mrs. A banyak sangat yang nak recycle ehh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. seremban takde eh?
      xpe, kalau kumpul lama2 nanti pun jadi byk jugak hehe

      Delete
  3. Wow, thanks for sharing this! I have a few empty bottles sebab sayang nak buang. Pasni dah tahu nak salurkan dekat mana :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. you're welcome! dlu pun ada gak simpan botol2 tu tapi dah dibuang :'( hahaha kannnn

      Delete
  4. wahh menarik ni.. memang selalu kumpul botol syampu sabun cetaphil semua. sayang nak buang, okay lepas ni boleh la nak gi recycle ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. sambil recycle sambil dpt free gifts jugak hihi

      Delete
  5. I just knew abt this program through twitter. Usually I won't be keeping my empties, sebab kat office memang ada tong recycle. Definitely would try to keep my empties lepasni. Merasalah jugak nak pakai product loccitane :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikr! selama ni dgr nama produk tu je haha at least dapat gak try produk diorang :)

      Delete
  6. haritu kt kolej saya pun ada buat camni, kumpul barang2 recycle. utk setiap 5 botol dapat 1 merit hahaha.

    bagus gak dorang buat camni kan. biasa kita beli kosmetik pastu bekas dia tu terus buang je tak recycle hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. menariknya ada program recycle mcm tu! fuhhh interesting gak program tu haha

      kan mazni, selalunya kita buang gitu je, baik bagi diorang utk recycle ><

      Delete
  7. wow bagusnyaaa!! baru tau ada juga tempat yg boleh terima dan boleh di recycle kan :) thank you for sharing this!

    Fatina Mudz || Amazing Distance

    ReplyDelete
    Replies
    1. i know right! now dah boleh recycle bagi diorang je. no prob! :)

      Delete
  8. bagus program macam tk, sik orang buang plastik sukati nak. nice info!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aok eh. siklah org peg bakar plastik ya hahaha. thanks kak!

      Delete
  9. Okay, baru tau pasal L'Occitane buat campaign macam ni except 'THEY ACCEPT ALL BRANDS".
    Selalu buat dekat Kiehl's. Kiehl's pun ada recycling empties tapi only from their brand only. Bila dah habis, selalu hantar dekat Kiehl's Mid Valley tu. I guess next time, I shall bring other empties to L'Occitane pulak. Sebab, ada banyak jugak empties dalam almari yang planning nak buang tapi nak kumpul semua yang tengah pakai baru nak buang. This is a good campaign! Thanks for the post!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaaa bestnya akak tak buang lagi smua empties tu haha sy punya smua dah buanggg tsk tsk :') kalau tak dah boleh dpt travel size produk diorang hehe. no problem kak tqa!

      Delete